Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky

Aktuality

Aký bol rok 2019 o vývoji tržieb, miezd a zamestnanosti v ubytovaní a stravovaní?

Z pohľadu medziročného nárastu výkonov a absolútnych čísel počtu domácich i zahraničných návštevníkov bol uplynulý rok 2019 rekordný. Aj keď ešte chýbajú údaje za december, vývoj za prvých 11 mesiacov minulého roka je v mnohých ohľadoch smerodajný.

Uvádzanie krajiny pôvodu mäsa – usmernenie

Nová povinnosť - uvádzať krajinu pôvodu mäsa - v zariadeniach spoločného stravovania vzniká na základe novely zákona o potravinách. Zákon o potravinách bol novelizovaný zákonom č. 303/2019 Z.z. (zmeny týkajúce sa zariadení spoločného stravovania sú definované v novelizačných bodoch 8. a 22.).

Aktuálne k novej povinnosti zverejňovať krajinu pôvodu mäsa

Napriek snahe Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska získať relevantné informácie k spôsobu, ako sa vysporiadať s novou povinnosťou zverejňovať krajinu pôvodu mäsa od Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, sme sprostredkovane získali stanovisko ministerstva k prípadným kontrolám, či sankciám.

Keď nezaberie odbornosť, zákony sa presadzujú z pozície moci

Prečítajte si rozhovor generálneho manažéra AHRS Mareka Harbuľáka pre HN k téme - označovanie krajiny pôvodu mäsa v jedálnych lístkoch. 

eKasa - skúsenosti a odporúčania

Naši dvaja garantovaní dodávatelia ALTO Slovakia a Asseco Solutions by vám chceli sprostredkovať ich prvotné skúsenosti s eKasou.

Odporúčanie k používaniu vlastných obalov zákazníkov - Úrad verejného zdravotníctva

Z dôvodu zjednotenia postupu zamestnancov regionálnych úradov verejného zdravotníctva vydal ÚVZ SR toto odporúčanie, ktoré sa týka používania obalov prinesených zákazníkmi.

Projekty AHRS



NEDISKVALIFIKUJ SA

ludske zdroje

WellTo

wellto


Prečítajte si viac...