Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky

Horeca 2018: Budúcim slovenským hotelierom chýba motivácia

článok z Jesenného stretnutia hotelierov a HORECA konferencie uverejnený v HN 10/10/2018

Bratislava - Nedostatok zamestnancov je aktuálnou témou vo všetkých odvetviach. Diskusii na túto tému sa nevyhla ani Horeca konferencia a Jesenné stretnutie hotelierov 2018, ktorú pripravilo vydavateľstvo Mafra v spolupráci s Asociáciou hotelov a reštaurácií Slovenska. Podľa jej generálneho manažéra Mareka Harbuľáka je už situácia kritická. ,,Už nehovoríme o nedostatku kvalifikovaných ľudí, ale o ich absolútnom nedostatku."

Aj chyžná musí živiť rodinu

Ďalším ťažiskovým problémom, ktorý musia zamestnávatelia riešiť, je odlev zamestnancov. V minulosti sa v tejto súvislosti spomínal najmä ich odchod do zahraničia, no dnes je veľmi diskutovaným aj ich odchod z odvetvia. Hlavným dôvodom je pritom hľadanie lepšieho mzdového ohodnotenia. ,,Prvá, základná motivácia, je finančná. Aj pozície, ako je pomocná sila v kuchyni alebo chyžná, si zaslúžia lepšie finančné ohodnotenie, aby vedeli uživiť svoju rodinu," vysvetľuje prezident Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska Tomáš Ondrčka. Podľa portálu Platy.sk je základná priemerná mzda v cestovnom ruchu, gastre a hotelierstve 744 eur v hrubom. Možným riešením sa zdalo duálne vzdelávanie študentov. V súčasnosti však študenti hotelierstvo nevnímajú ako atraktívny odbor a dôvodom je práve nedostatočné finančné ohodnotenie. Platy zamestnancov v odvetví cestovného ruchu patria totiž dlhodobo k jedným z najnižších. ,,Musíme sa vžiť do situácie umývačov riadu či servírok. Hovoríme, že peniaze nie sú motiváciou, ale keď ich nemáme, nemáme zamestnancov čím motivovať," myslí si Jiří Kotulán z hotela NH Bratislava Gate One. Kotulán dodáva, že pred pár rokmi boli niektoré povolania, napríklad taxikár či recepčná, vnímané ako sivá ekonomika štátu. Zdá sa, že tento trend pretrváva aj dodnes. ,,Študentom chýbajú vzory. Stále túto prácu vnímajú tak, že ju nikto nechce robiť." Problémom v uplatňovaní duálneho vzdelávania je aj prístup samotných škôl. ,,Tento rok sme získali certifikát, no škola, s ktorou spolupracujeme, sa do duálneho vzdelávania nechcela zapojiť," tvrdí Tiago Viganó, riaditeľ Hotela Elizabeth v Trenčíne. Tomáš Ondrčka považuje duálne vzdelávanie za veľmi prínosné. Upozorňuje však aj na fakt, že v tomto smere sa musí do procesu zapojiť aj zamestnávateľ a pričiniť sa o to, aby študent aj po škole zostal pracovať v hoteli. ,,Prinútiť ho, samozrejme, nevieme. Je to na každom zamestnávateľovi, akú má vytvorenú pracovnú atmosféru a či ju vie urobiť pre študenta takú, aby tam naozaj chcel zostať."

Cestovný ruch ničí vysoká daň

Hotelieri svorne tvrdia, že cestovný ruch je jedným z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich segmentov hospodárstva. V súčasnosti však pritom rieši niekoľko základných problémov. Štátny tajomník ministerstva dopravy Peter Ďurček na konferencii informoval, že v týchto dňoch bol prerokovaný aj návrh rozpočtu na rok 2019. ,,Situácia okolo cestovného ruchu nie je úplne priaznivá, chýbajú prostriedky na marketing a prezentáciu Slovenska ako cieľovej destinácie cestovného ruchu." Práve v tomto smere sa vynára aj otázka možnej podpory zo strany štátu. V súčasnosti je totiž daňové zaťaženie stále privysoké. ,,Sme jednou z dvoch krajín, spolu s Dánskom, kde nie je znížená daň na ubytovanie," objasňuje Ďurček. Práve DPH na ubytovacie služby by sa mala od nového roka znížiť na 10 percent. Aj tento problém prispieva k tomu, že zamestnávateľom nezostáva dostatok financií na ohodnotenie pracovnej sily. ,,Bolo by dobré, keby v tejto oblasti došlo k zvoľneniu. Zamestnávateľ by prichádzal k väčšej sume peňazí, ktoré vie následne prerozdeliť," dodáva Ondrčka. Katarína Runnová

Vývoj počtu ponúk a reakcií v sektore gastro, hotelierstvo a cestovný ruch

Rok        Počet ponúk      Priemer reakcií

2013          5 134                  54,5

2014          6 646                  37,9

2015          8 929                  21,5

2016         11 657                 15,6

2017         12 193                 14,1

1. polrok 2018   6 215           13,8

Projekty AHRS



NEDISKVALIFIKUJ SA

ludske zdroje

WellTo

wellto


Prečítajte si viac...