Pre členov
Stretnutie pracovnej skupiny k téme „ tatarák“
- Kategória: Pre členov
Na základe iniciatívy Zväzu hotelov a reštaurácií SR sme mali prvé zasadnutie pracovnej skupiny, zloženej zo zástupcov našej branže, Úradu verejného zdravotníctva SR a Ministerstva zdravotníctva SR, k možnosti prípravy „tataráku“ v našich prevádzkach. Ide o riešenie, aby sa stanovili presné podmienky pre predaj tepelne nespracovaného mäsa a vajec v zariadeniach spoločného stravovania.
Tatarák
- Kategória: Pre členov
Tatarák sa stále teší obľube Slovákov a je vyhľadávanou špecialitou aj u zahraničných návštevníkov. Potvrdzuje to množstvo reakcií ľudí aj z radov politikov či zástupcov inštitúcií a orgánov kontroly. Tak prečo si ho nemôžme legálne objednať v slovenských reštauráciách?
Európske fórum cestovného ruchu reaguje na bezpečnosť aj fenomén digitalizácie v odvetví
- Kategória: Pre členov
Bratislava (11. októbra 2016) – Bratislava sa stala dejiskom najvýznamnejšieho európskeho podujatia v oblasti cestovného ruchu. V rámci predsedníctva SR v Rade EÚ hostí 15. ročník Európskeho fóra cestovného ruchu (ETF), ktoré sa sústreďuje na najnovšie trendy a výzvy v oblasti cestovného ruchu.
Tatranské Jesenné stretnutie 2016 a konferencie HORECA zaujalo množstvom konkrétnych informácií a riešení
- Kategória: Pre členov
Na utorkovom rokovaní Jesenného stretnutia hotelierov 2016 a konferencii HORECA mali v podvečer výbornú odozvu skúsenosti kolegov v diskusnom paneli. Členov zväzu i ďalších účastníkov konferencie zaujali vlastnými riešeniami nedostatku pracovných síl, prístupu k manažovaniu zariadení, či návrhmi, ako si udržať zamestnancov. Zaujalo zamestnávanie dôchodcov, hľadanie pracovníkov medzi rodičmi zamestnancov, spolupráca nielen so strednými, ale dokonca so základnými školami.
Jesenné stretnutie 2016 a HORECA konferencia v Tatrách
- Kategória: Pre členov
Profesionál v hotelierstve a gastronómii je témou stretnutia a konferencie vo Vysokých Tatrách. Dnešné predpoludnie bolo venované predovšetkým členom Zväzu hotelov a reštaurácií SR. Podujatie v priestoroch Grand Hotela Bellevue otvoril prezident ZHR SR Patrik Bočkay. Prejavom generálnej riaditeľky sekcie cestovného ruchu na Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ivany Magátovej pokračoval úvod konferencie. Okrem iného uviedla fakty o aktuálne najväčšom probléme segmentu HoReCa, ktorým je nedostatok kvalifikovaných zamestnancov i zamestnancov vôbec. Pritom počet absolventov z odborných škôl pre hotely a reštaurácie je dostatočný, keď ročne vychádza zo škôl 6-6,5 tisíc absolventov, ale len veľmi málo z nich začne pracovať v oblasti cestovného ruchu.