Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky

Pre médiá

Prečo má zoznam alergénov dominovať jedálnemu lístku?

(17.7.2015) Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky svojim regionálnym úradom zaslal koncom mája usmernenie, že číselné označenie alergénov v jedálnom lístku číslom pri konkrétnom pokrme nie je podľa neho dostačujúce. Ľahko sa tak môže stať, že zoznam alergénov bude dlhší ako samotný názov jedla.

Slovensko opäť TOP krajinou! Tentoraz vo výške poplatkov za verejný prenos

(25.6.2015) Pomaly, ale isto, sme si už privykli na umiestnenie Slovenska na chvoste viacerých rebríčkov a porovnaní, ktoré súvisia či už s počtom prenocovaní, počtom zahraničných návštevníkov, obsadenosti ubytovacích zariadení, podpory podnikania v cestovnom ruchu alebo vývoja cestovného ruchu všeobecne. Napriek tomu máme ešte oblasť v ktorej vynikáme a patríme k špičke európskych krajín. Bohužiaľ, pre podnikateľov v ubytovaní a stravovaní, ale aj pre ďalšie odvetvia, to v tomto prípade znamená vyššie náklady.

Stanovisko Zväzu hotelov a reštaurácií SR k stravným lístkom

(10.4.2015) V súvislosti s témou stravných lístkov a informáciami zverejnenými k tejto téme v médiách vo vzťahu k Zväzu hotelov a reštaurácií SR, zväz vydáva toto stanovisko:

Slovenské hotely zaznamenali výrazný prepad v počte návštevníkov za rok 2014

(18.3.2015) Slovensko ako jediná krajina v Európe zaznamenala v roku 2014 pokles počtu zahraničných návštevníkov. Znížil sa aj počet domácich návštevníkov, čo sa prejavilo v poklese tržieb za ubytovanie o viac ako 21 mil. EUR!

Slovensko v „exkluzívnom klube“

(27.2.2015) Slovensko sa v roku 2015 ocitlo spoločne s Veľkou Britániou a Dánskom v exkluzívnom klube krajín, ktoré ako jediné neuplatňujú zníženú sadzbu DPH na služby v cestovnom ruchu. 

Projekty AHRS



NEDISKVALIFIKUJ SA

ludske zdroje

WellTo

wellto


Prečítajte si viac...