Pre médiá
Kartelové dohody emitentov stravných lístkov a list ministrovi
- Kategória: Pre médiá

(26.2.2016) Stanovisko Zväzu hotelov a reštaurácií SR k zisteniam Protimonopolného úradu SR ohľadom kartelovej dohody emitentov stravovacích poukážok.
Paritné doložky v zmluvách OTA sa v roku 2015 začali odstraňovať
- Kategória: Pre médiá

(5.1.2016) Brusel - 5. január 2016 - HOTREC, zastrešujúca európska asociácia hotelov, reštaurácií a kaviarní, víta rozhodnutie nemeckého dozorného úradu nad súťažami (Spolkový kartelový úrad) z 23. decembra 2015, ktorým sa v Nemecku zakazujú tzv. obmedzujúce paritné doložky, ktoré Booking.com používa v celej Európe pre hotely. Toto rozhodnutie predstavuje ďalší sľubný míľnik v online distribúcii a uspokojivé uzavretie problematiky za rok 2015.
Európske spoločenstvo pohostinstiev spúšťa kampaň "BOOK DIRECT"
- Kategória: Pre médiá
Hotely v Európe spustili kampaň "REZERVOVAŤ PRIAMO"
(15.12.2015) Zväz hotelov a reštaurácii SR spolu s ostatnými členmi európskych pohostinstiev a organizáciou HOTREC - zastrešujúcou európske hotely a reštaurácie so sídlom v Bruseli, spustili kampaň „Rezervovať priamo“. Cieľom je zvýšiť povedomie o výhodách priameho kontaktu hosťa s hotelom či reštauráciou.
Znižovanie sadzby DPH na základné potraviny zaplatia reštaurácie
- Kategória: Pre médiá

(5.10.2015) Znižovanie sadzby DPH na potraviny je potešiteľná správa, ktorú určite ako bežní spotrebitelia vítame. Čo nás však ako podnikateľov v stravovacích službách naopak neteší, je skutočnosť, že toto zníženie sa žiadnym spôsobom nepremietne do predajných cien v reštauráciách a iných stravovacích zariadeniach. Práve naopak, podnikateľov v tomto sektore zníženie sadzby DPH naopak zaťaží. Nižšia sadzba DPH pri nákupe znamená pre stravovacie zariadenia zvýšenie odvodu dane z pridanej hodnoty.
Prečo má zoznam alergénov dominovať jedálnemu lístku?
- Kategória: Pre médiá

(17.7.2015) Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky svojim regionálnym úradom zaslal koncom mája usmernenie, že číselné označenie alergénov v jedálnom lístku číslom pri konkrétnom pokrme nie je podľa neho dostačujúce. Ľahko sa tak môže stať, že zoznam alergénov bude dlhší ako samotný názov jedla.